tisdag 30 juli 2013

Vi har seglat från Lerwick till Fair Isle, efter 3 dagar på denna underbara ö mitt ute i havet tog Clary oss till Orkney, ön Westray och byn Pierowill. I Pierowill blev vi en hel vecka och det har sina förklaringar men det tar vi senare. Vi seglade därefter ned till Kirkwall som är huvudstan på mainland Orkney som ni redan läst lite om.

Orkney har varit fantastiskt på många sätt men för att förstå vår seglingsresa måste vi summera lite :-) med bilder från Lerwick till Inverness

Pia var överlycklig vid första träffen med Shetlandsponnyn


Cykeltur i dimman från Lerwick till Scalloway - hallå var är du .. i dimman

Gissa djuret - säger muuu - sällsynt i Kiruna - mera vanlig i Husum
Gissa ljudet - hornet sitter vid fyren på Sumburgh Head - sydspetsen på Shetland

Clarys akterskepp i Lerwick

En stilla promenad med vackra Pia
Osså var det dessa små gullisar då på Fair Isle
Stuart 90 år lär Pia att spinna ullgarn - Fair Isle
Svenska Vikingar och Ulf x 2 - Fair Isle

Kirkwall Orkney öarna - underbart väder ÄNTLIGEN. Nu njuter vi av Orkney, träffar gästfria människor. Nästa etapp går ned mot Inverness, vi har beslutat att gå Caledonien Canal efter allt instabilt väder. Den atmosfär och gästfrihet vi möter härute är härligt att uppleva. Nästan som hemma på Glimmer och alla kära vänner i Kiruna.

FÖR FORT - tur att inte polisen hade radarkontroll - segling från Fair Isle till Orkney / Westray - Pierowill
Puffins - Westray

Vikingar inseglandes från Shetland i Pierowill - vad händer härnäst ?




Noltland Castle i Pierowill

Äntligen saltvatten på tårna
Italien Church - Orkeny Mainland


Highland Park - smakade gott

Efter angenäma dagar i Kirwall seglade vi söderut - rakt söderut för första gången på länge -  spänningsmomenten "the string" och kändisen Pentland Firth låg framför oss. Jotack det gick väldigt bra för vädret var med oss liksom solen och vi hade en lugn och fin dag så vi genade och var endast 3 sjömil väst om Pentland Skerries innan vi styrde SW ned till Wick.


Clary seglar öster om Pentland Firth
Efter pitstop i Wick gick vi ut tidigt dagen efter för att segla Moray Firth ned till Inverness - nu blev det åka av, SE frisk bris till liten kuling gjorde seglingen stundom intressant och lite stökig. hög krabb sjö och tyvärr smittades Pia av sjösjukan - men tapperhet och gott humör vinner alltid så det gick bra till slut - efter 75 sjömil i full fart gick vi glada in i Inverness där ÄNTLIGEN sommaren har mött oss en en behaglig temperatur som vi jnte haft tidigare i sommar.

Herr kantarell och Clary rocking along on Moray Firth
Inverness och ÄNTLIGEN sommarvärma - HURRA

Vi har också träffat en rad underbara människor, Jens och Jeanette i Lerwick, Ulf med besättning, Tom och Lisa på Fair Isle, John och Norah i Kirkwall, Tom och Gary i Pierowill, Dick och Yolanda både i Pieorwill och i Kirkwall, Carl som vi träffade första gången i Lerwick och har seglat i princip samma distanser som oss men inte samtidigt. Möten med människor betyder så mycket och vi känner oss priviligerade varje dag.



Inga kommentarer:

Skicka en kommentar