torsdag 29 augusti 2013

Port Ellen - Rathlin Island - Belfast

Seglingen från Port Ellen började väldigt bra men vilken dyning vi stötte på, med tanke på lätta vindar var det en imponerande syn. Sedan kom vi in i the north sound och strömmen satte oss kraftigt österut - som planerat och vi höll 30 grader ur kurs för att hamna rätt på västspetsen av Rathlin, hamna i ostlig ström runt udden och tjo hej så var vi på land i Rathlin Island. Hmmm där blev det fest (igen), folk, denna gången Irländare är så trevliga och dom gillar Clary, vill veta mera om båten och så är vi igång. Att det var lördagkväll, pubafton med levande musik osv gjorde inte saken sämre.

Nåja vi kom oss iväg söndagmorgon, ut i sundet och där tog tidvattenströmmen oss till nya fartrekord - denna gången maxade vi strax över 12 knop som mest eller 45 sjömil på 6 timmar - det är absolut nytt rekord för Clary.

Nu ligger vi sedan några dagar i Belfast. Känns bra att vara storstadsbo för ett tag MEN vi har sett "Wall of Peace" och sorgsamheten kröp in under skinnet. Kom att tänka på en av favoriterna i ungdomstiden - Barbara Streisand och People People who loves People - har dom glömt det i denna så våldsamma och tyvärr berömda stadsdelen här i Belfast. Vi träffade en veteran Jerry B - han hade skakat galler i sin ungdom, nu vårdar han en minneslund som ligger i direktt anslutning till denna "fredsmur.

Ja sedan har vi bussat till de nordligt belägna städerna och Giant Causway men häftig utsikt över det hav vi seglat och geologi som efterlämnar mysterier. vidare bussade vi till Coleraine och Derry eller Londonderry  - häftiga ställen. Idag har vi cyklat längs Lagan - otroligt vackert men båtklubb, rodd och kajakaktiviteter - idylliskt och så långt från "fredsmuren" man kan komma.
North Sound med respektfull dyning och ström

Rathlin Islands

Rathlin poesi

Nya fartrekord med hjälp av the north sound med kurs mot Belfast

Belfast here we come

Visst är min fru snygg

Carrickfergus

Belfast

Belfast
Jerry & Pia


The Wall of Peace - Belfast

Clary med Nessie och Bertholds fantastiska bild på isbjörn och valross 
Corlain

Bar i Londonderry

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar