onsdag 19 mars 2014

Senaste nytt från Carrickfergus


St Patricks day har passerat, helgen var en stor högtid här på Irland och firades med parader och fester, måndag var en ledig dag. Vi tog del av detta så gott vi kunde vilket resulterade i sovmorgon flera dagar i rad - kul var det. På båtklubben spelade Shambolics i hela 5 timmar, låt på låt med påföljande hurra - vilken stämning. Inte blev den sämre av att Irland vann 6 Nation cup i rugby lördag eftermiddag, precis innan festen startade. På klubben körde man dubbla Happy Hour en under rugby matchen och en innan festen startade på allvar - och - ja ni vet, det missar man inte - i alla fall inte om man är gift med Pia - hon har koll på Happy Hour :-).

Det ylar i riggarna runt oss på Marinan, Irland visar upp ett Marsväder som är ömsom Vår ömsom lite småruggigt med starka kulingvindar och regnbyar. Detta faktum ledde till att Pia undersökte marknaden för gym, spa och simhall. Självklart lyckades hon hitta flera, enligt henne, attraktiva alternativ och efter sedvanlig prisförhandling kom hon hem till Clary med ett stort leende och två träningskort. Shit tänkte jag, nu finns inga mer ursäkter och visst jag behöver träna så nedan finner ni bildbevisen på detta. 

Annars rullar dagarna på, vi har nu bott ombord en vecka med Clary stående på land och det fungerar riktigt bra. Arbetet med kyl, vindroder och målning invändigt går lite trögt men det har kommit igång. Det inträffar hela tiden något skoj, igår ringde Terry och bjöd oss hem, han är en pensionerad yachtmaster som seglat hela sitt liv i egna IOR båtar, bland annat Fastnet Race. I hamnen har vi en granne som också bor ombord, han heter Nico och är fransman. Han arbetar med sin båt, försörjer sig som kock tillfälligt och när båten är färdig ska han ut på expedition.

Här på varvet träffar man alla möjliga personligheter, flera har varit ute på långsegling, bott ombord i sina båtar eller kappseglat i halva sitt liv. Det repas båtar och vi har Irlands äldsta båt som granne, 138 år om jag minns rätt - den ska i sjön om någon vecka. Igår kväll när jag hämtade vatten satt en kille och skavde på sin blyköl, hmmm 5 knop in i en klippa - han var inte där han trodde han var - så small det - men inga större problem hade inträffat och Norge segling kom på tal osv. Jodå han hade seglat upp till Tromsö, ville norrut igen men besättningen ville söderut så sommarens segling planerades till Spanien - samma rutt som oss.

Oj oj

Pia testar maskinerna - dom höll


Pia:s fantastiska mat är alltid dagens höjdpunkt

Kocken själv eller Trissan som Bosse säger



Vy från ruffen - träningskläder på tork

med lite förstoring Carrick Castle i bakgrunden

1 kommentar:

  1. Lindqvistsmars 20, 2014

    Hej o hå!
    Det ser inte ut att gå någon nöd på er. Jätteskoj att allt flyter på för er.
    Vi följer er blogg och håller koll. Kram

    SvaraRadera