lördag 15 mars 2014

Tillbaka I Nordirland

Här står vår stolta Clary - byggd 1966 och "Still Going Strong" - i vinter har Rory på varvet skött om henne riktig bra

Pia inspekterar

Oj vad vacker - vår granne Molly Born
Vårt nuvarande hem - Carrick Marin Boat Yard - här är det full fart från morgon till kväll  - vy från fördäck på Clary 
Efter en hektisk period "hemma" i Kiruna har vi nu återvänt till livet ombord. Vi har redan besökt båtklubben och det känns lite som att komma hem igen - trots att vi bara tillbringade 4 veckor här i höstas.

Vintern hemma har varit som sagt hektisk men väldigt skoj på alla sätt. Vi har träffat våra vänner som också hjälpt oss i massor, både hemma i Husum, i Ö-vik och vår gamla hemstad Kiruna - TACK TILL ER ALLA som hjälpt oss med tillverkning av delar, boende, posten, huset, jobb osv - listan blir så lång så den lämnar jag. Kort sagt så har det varit jätteskoj och skönt att vara på "hemmaplan", samtidigt också både utmanande och utvecklande på alla sätt att arbeta med de arbetsuppgifter som vi haft turen att få sysselsätta oss med under vintern.

Vår plan nu är att fortsätta klargöra Clary för nästa seglingsetapp. Vi ska montera vindroder och kylskåp, när det är klart skall hon sjösättas och därefter riggas. Invändigt skall vi putsa upp henne lite innan vi åter börja fylla upp henne med våra tillhörigheter. Vi bor ombord, allt fungerar och vi har det torrt och varmt. Vi ska också fortsätta upptäcka Nordirland, vi trivs här och det finns mycket att upptäcka.

Våren har kommit, körsbärsträden blommar och vi njuter tillvaron - Rätt och Slätt "som Gun och Per brukar säga :-)


1 kommentar:

  1. Lindqvistsmars 15, 2014

    Kul att se er i normala livet. Där hör ni hemma som bäst, hos Clary.
    Good luck!!!!!!!!

    SvaraRadera