måndag 14 juli 2014

Isle of Man


 

Festen startade direkt vi kom iland i Peel – vilken stämning redan under träningen inför racet. Efter en vecka med olika träningstillfällen för de olika klasserna är det dags för Isle of Man Mountain Course TT = RACE. Stämningen iland byggs upp allt mer i takt med ökande antal tillresande, vi ligger i Peel Marina och båtar av alla de slag kommer in, vissa har minimotorcyklar ombord, andra full size moto J med därtill storlek på sin båt (cruisingyacht).
Efter en dags cyklande längs vägarna köpte vi busskort  – vägarna kändes inte helt säkra för oss cyklister – alla MC knuttar tycks påverkas av racet – gasen används flitigt och det dundrar konstant runt oss så,…. det fick bli buss.
Nya ställen = nya vänner och med hjälp av ”Pia´s lilla missöde” som inträffade inför avslutningsfesten i Carrickfergus fick vi en naturlig ingång till samtal med de ”mc knuttar” som visade intresse för oss. Missödet var helt enkelt ett jäkla praktfullt blåöga och som Pia´s man kände jag mig som en rutten kvinnomisshandlare så ….när MC knuttarna tittade på mig med ond blick och spände skinnvästen och nävarna så fick jag använda all energi till att möta dem med kommentarer som ”jag slår inte min fru varje dag i alla fall” ….och sen var vi igång och Pia hjälpte mig ur dessa situationer så det blev jäkligt skoj men som sagt – mitt tips till alla vänner – om er fru råkar få ett blåöga – åk inte till Isle of Man med henne utan att vara förberedd på det värsta. För vår det blev det trots allt det bästa och vi skrattade många gånger per dag åt alla våra missöden och situationer vi hamnar vi hamnar i.  
Missödet som Pia lyckades med var att hon stötte sitt ögonbryn i en hård kant i duschen inför festkvällen och detta utvecklades till ett full size blåöga J.
Med nyvunna  vänner turnerade vi med buss till olika platser med bra ”spots” – det häftigaste var nog när vi satt upp i norr (Sulby) och såg superbikes passera 1 meter från oss i 300 km/h – ja vad säger – är inte detta crazy så vet vi inte vad crazy betyder!


I allt övrigt kan vi varmt rekommendera Manx ön – Isle of Man är en mycket vacker och fridfull plats (bortsett från raceveckorna), naturen och djurlivet är slående liksom havet och de sju rikena man kan se från högsta toppen på ön, rikena inkluderar havet och himmelen. Peel harbour var också trevligt. enkel att angöra, inre hamnen ligger innanför en slussport och är 100 % skyddad från Irländska sjöns lynniga humör. I väster ser man Irland en fin dag och det gör inte saken sämre, vi gillar Irland.
Enslig plats på västkusten av Manxön

Pia tillkallar andarna


Kompisar

Peel Harbour

Peel breakwater

Manx security




Våra nyvunna vänner från Montreal

Sidecars - det är bara crazy

En burkslav ramlade av och föraren märkte det inte :-)

Amis

framhjulet är uppe och hastigheten är ca 300 km/h - platsen är Sulby

Superbikes

Nice Norton 

Mamapia here we go again

Trångt för en stor båt som Clary :-)

Pia trivs  - kanske vi byter Clary mot en superbike :-)

Åsså nya kompisar igen

Partytältet i Douglas

Cool

Coolare

Sidecar

Coolast - sidecar kings

Clary i Peel Harbour

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar