måndag 4 augusti 2014

Bretagne / Benodet - Belle Ile

Dags att bryta sig loss från livet i marinan. Benodet har varit trevligt att uppleva, vi har fått nya vänner i form av Girard och Daniel, två herrar som bor på sina båtar året om och som hjälpt oss med lite inköp samt delat sin tid med oss med en liten appero ibland.
Seglingen från Benodet till Bellei le är cirka 35 nm och vädret är perfekt, Albin tar oss ut på Odet, floden som delar Benodet och Le Marin, och vi tuffar igenom denna vackra stad fylld av båtar och några marinor. Solen visar sig och ute på havet möter en fin öppen vind från NW.
Belle Ile möter oss på eftermiddagen med frisk bris och vi måste vänta på att porten in till marinan öppnar, vi ligger på boj och Pia sköter VHF:en och koordinerar med hamnkontoret. Inseglingen blir spännande, att styra Clary i trånga passager är lite stressbetonat men allt går bra. Redan i slussen in till den inre marinan får vi veta att våra Michel och Brigitte bor i Le Palais, ”huvudstaden” på Belle Ile.
I duschen, efter en dag i Le Palais, där vi sett oss omkring med både cykel och till fots, blir det show – några franska par är där och vi kommer att tänka på Lasse Åbergs Sällskapsresan i Alperna när familjen ska ta foton och pappan vill spara pengar genom att familjen cirkulerar i fotoboxen – JA… Pia och jag kör samma stil i duchen, alltsådelar duch och det blir fullt drag med fransmännen som hänger på vår melodi. Vi skrattar och har oss, allt slutar med att när vi öppnar vår duchkabin har fransoserna byggt en liten ”figur” av våra ryggsäckar, skor och kläder -  rätt och slätt skitkul.
Väl tillbaka ombord kommer en av hamnvakterna och säger att Michel sitter och tar en appero på en båt inte långt ifrån oss, vi springer dit och …. Här sitter våra ”nyvunna vänner” från duchen tillsammans med Michel och hans fru Brigitte som vi nu träffar för första gången. Ja vilka är då Michel och Brigitte, jo det är vänner till våra nära vänner i Ö-vik – cirklarna sluts och vi har jättekul. Än en gång är världen inte så stor, vi äter middag och dricker appero tillsammans och allt slutar med att Michel, som är en berömd fotograf, tar bilder av Clary när vi under segel lämnar Le Palais och Belle Ile. Tack så mycket Michel och Brigitte, vi kunde inte ha det bättre än vi hade det i Le Palais J.

Ett resmål som vi nu kan rekommendera är alltså Belle Ile, en ö i Bretagne, kort sagt en otroligt vacker plats på denna jord.

Timja

Daniel

Girard och Pia
Insegling till Le Palais - Belle Ile


Le Palais - inre hamnen

Sara Bernhardts hem på Belle Ile - bidrag starkt till att utveckla turismen på ön

Michel

Brigitte

Pia i Sauzon - Belle Ile

Sauzon

Sauzon

Sauzon



Clary lämnar Belle Ile (photo: Michel Bourdin)

Bosse i telefon, Ulf och Michel abord

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar